пʼятниця, 1 лютого 2019 р.





Скажи - “НІ!” булінгу
      Як відомо, що булінг (від англ. bully— хуліган, залякувати) – це форма психічного насильства у вигляді цькування, бойкоту, насмішок, дезінформації, псування особистих речей, фізичної розправи тощо. Одним із різновидів булінгу є шкільний.  Існують певні ознаки за якими можна розпізнати булінг:
·                   когось затискають в кутку приміщення ;
·                   коли дорослий підходить до групки дітей вони, замовкають, розбігаються, різко змінюють діяльність ( можуть обійняти «жертву», начебто все в порядку);
·                   один з учнів не обирається іншими ( в ізоляції);
·                   весь клас сміється над одним і тим же учнем;
·                   прізвиська дуже образливі;
·                   по обличчю одного з учнів: блідий, червоний (у плямах ), в сльозах, наляканий, ознаки насильства на тілі;
·                   молодші школярі бояться зайти в туалет;
·                   школярі після уроків не розходяться, когось чекають біля школи .
     Наслідки булінгу є досить серйозними: ізоляції чи погіршення успішності у навчанні і, навіть, суїцид. На виховній годині у 3 класі «Скажи - “НІ!” булінгу» учні ознайомилися із новими поняттями, удосконалили свої знання, а також розібрали ситуації, які відбувалися у школі або з їх знайомими.
      Діти разом з учителем обговорили правила дитячого колективу для уникнення булінгу, як його запобігти та як діяти в разі настання такої ситуації.

     

Немає коментарів:

Дописати коментар